دیزل ژنراتور چگونه عمل می کند؟
دیزل ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی تولید شده توسط یک موتور دیزلی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این دستگاه شامل دو بخش اصلی است: موتور دیزلی که وظیفه تولید انرژی مکانیکی را دارد و ژنراتور الکتریکی که این انرژی مکانیکی را به برق تبدیل میکند. دیزل ژنراتورها در مواقع قطع برق یا در مناطقی که به شبکه برق دسترسی نیست، کاربرد گستردهای دارند.
نحوه تولید انرژی مکانیکی
موتور دیزلی با احتراق سوخت دیزل انرژی مکانیکی تولید میکند. این فرآیند شامل مکش هوا به داخل سیلندرها، فشردهسازی هوا، تزریق سوخت دیزل، و احتراق آن به کمک حرارت تولید شده از فشردهسازی است. انرژی حاصل از این احتراق پیستونها را به حرکت درمیآورد و این حرکت توسط میللنگ به انرژی مکانیکی دوار تبدیل میشود.
تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی در دیزل ژنراتور
در بخش ژنراتور، انرژی مکانیکی چرخشی از طریق شفت ورودی به روتور منتقل میشود. روتور که به یک میدان مغناطیسی متصل است، در داخل یک استاتور (شامل سیمپیچهای مسی) میچرخد. حرکت مغناطیسی روتور باعث القای جریان الکتریکی در سیمپیچهای استاتور میشود. این جریان الکتریکی به عنوان خروجی برق تولید میشود و میتواند برای مصارف گوناگون مورد استفاده قرار گیرد.
سیستم کنترل و پایش
دیزل ژنراتورها دارای سیستم کنترل پیشرفتهای هستند که عملکرد موتور و ژنراتور را نظارت و تنظیم میکنند. این سیستمها میتوانند پارامترهایی مانند ولتاژ خروجی، فرکانس، دمای موتور و سطح سوخت را کنترل کنند. در صورت بروز خطا یا نقص در عملکرد، سیستم کنترل اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب به دستگاه یا بار متصل به آن را انجام میدهد.
منبع مقاله : توانگستر
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر